top of page

2023. augusztus 25-27.

Malompiknik hétvége

Nagyon szalad az idő, ide már azt kell írjuk, itt a nyár végi, augusztusi piknikünk. De szerencsére sok minden történt a nyár során, így biztosan állíthatjuk, hogy a malom kezdi megtalálni a neki való funkciókat, programokat. Ennek mentén építjük a felvidéki barátaink által vezényelt rezidencia programot is, ami szépen, immár szokás szerint felvezeti a hétvégét.

 

Aki eddig nem járt nálunk, az igyekezzen betérni, mert a sorban utána már csak egy pikniknek ad otthont az évad. Szokás szerint beterveztünk lemezpörgetést, jazz koncertet, gyerekeknek programokat, mély beszélgetéseket, lehetséges megfejtéseket és közös reggelizést, ebédelést és vacsorázást.

Bindics Gábor és csapata egyenesen Pozsonyból érkezik a malomba, hogy vezényletével mélyen szemügyre vegyük a körülöttünk és bennünk oly gyorsan változó világot, amit aztán ki is beszélhetünk. Egyelőre nem találtunk ki jobb nevet, a tematikus vacsoráknak, mint a 'Malomestek a nagy asztalnál'. Mikor e szöveg íródik, az év 7. hónapjának utolsó napján délután még éppen kontemplálunk a lehetséges témákon, de funkció-átalakításos ingatlanfejlesztés, a terület kódját tartalmazó borászkodás, non-profit jövőkutatás biztosan terítékre kerül. Természetesen a súlyos fogalmak kellő könnyedséggel társulnak majd az asztalnál.   

 

Pénteken neves lemezlovászok érkeznek, szombaton napközben palacsintasütő rekordfelállítás után, este a Baló Project ad koncertet. 

 

Szombaton és vasárnap délelőtt is a szokásos nagy közös reggelizésre számíthattok. Mindkét napon 11-től délután 5-ig Dévai Zsófi várja az alkotó kedvű családokat kézműveskedni. Az állandó helytörténeti kiállítás egész héten szabadon látogatható.  

Részletes programért görgess lefelé!

Baló projekt

2023. augusztus 26. 19.00

Szabadzenészek. Maroknyi csapat a szélben. A zenekar névadója Baló István dobon, Ajtai Péter bőgőn, Baló Samu zongorán.

 

Fotó: BMC  

large_810_0612.jpeg
bindics.jpeg

Felvidéki rezidensek

2023. augusztus 21-27.

Bindics Gábor, a pozsonyi Nagyvásárcsarnok egyik oszlopa egy héten át témákat dob fel és mi igyekszünk azokat valahogy jól elkapni. Témákra bontjuk a hetet, hogy könnyebb legyen csak úgy beesni, vagy tervezetten megérkezni valamikor a héten. Részletek hamarosan. 

bottom of page