top of page

2023. június 2-4.

Malompiknik hétvége

Június első hétvégéjén indítjuk a nyári szezont. A 4 állomásos tematikus hétvégék első adásában pénteken egyből két kiállítás megnyitóval kezdünk. Zoltai Andris és Koltay Dorottya Szonja a rezidenciaprogramjuk végén bemutatják képi világaikat, melyek aztán egész hétvégén látogathatóak. Ezen a délután és estén Bodó Marci keringet minket a világ körül zenei kalandozásával. 

Szombaton délelőtt a Malomnál egy nagy közös reggelizésre, majd délután Nagyvázsony kultikus helyszínein mini zenei performanszokra lehet számítani . Délután 5-kor egy panelbeszélgetés keretében beszéljük át a hazai vizeink helyzetét, különös tekintettel az aszály kérdéskörére fókuszálva. Este átevezünk a népzene birodalmába, ebben lesz segítségünkre a Rézeleje Fanfárosok bandája. Nem lepődünk majd meg, ha a közönség táncra perdül a nyári estében.

Részletes programért görgess lefelé!

bodoo

2023. június 2. péntek 16.00 - 22.00

Zenészként, dobosként kezdte zenei pályafutását, DJ-ként 25 éve áldoz az éjszakában. Megfordult New York, Lisszabon, Isztambul, Athénban, London és jó pár európai város kisebb föld alatti klubjában, kedvenc hazai fesztiváljain és sok egyéb pontján az északi féltekének. Hetente készít a Tilos rádióban műsort Nahát, és havonta a Radiozora.fm-en The Observation Radio Show címen. Eklektikus, világutazó ütemvilága meghatározó része a underground zenei életnek. Producerként is feltűnik néha, baráti társaságban. Ebben az állandóan változó világban a zenei érdeklődése sem akad meg, folyamatos keresésben és felfedezésben újabb és újabb élmények érik.

Soundcloud

Mixcloud

Bodó Marci
rezeleje_fanfarosok

Rézeleje Fanfárosok

2023. június 3. szombat 18.30-20.00

Rézeleje Fanfárosokként 2020 óta játszunk együtt, elsősorban moldvai és balkáni tánczenét. Ahol megjelenünk, megidézzük azt a hangulatot, ahogyan a népi dallamok a mai korban eredeti közegükben tovább élnek: modern hangszereken megszólalva, egy rezesbanda ropogós hangzásával.
Ha pedig van olyan népzene, amire különösebb tánctudás nélkül is lehet önfeledten mulatni, akkor az a csángó, és a balkáni népek zenéje.

Zoltai Andris kiállítás

2023. június 2-4. egész nap

Miután az indiai Brahmaputra folyó mentén környezeti történetekkel foglalkoztam, rájöttem, milyen sürgős, hogy hasonló problémákkal foglalkozzak hazámban. Elkezdtem egy új magyarországi projektet kidolgozni, amelyben továbbra is a vízen, vagy annak hiányán van a hangsúly, de ezúttal egy ismerős szemszögből nézzük.

Blue Memoir

ANDRAS_ZOLTAI_BLUE_MEMOIR-1.jpeg
vlcsnap-2022-03-01-20h54m12s616.png

Koltay Dorottya Szonja kiállítás

2023. június 2-4. egész nap

Rajzolni szeretnék. Interjúkat készíteni a káposztáskert környéki emberekkel. Jegyzetelni, amíg ott vagyok. És ezeket végül mozgóképpé összefésülni.

dorottyaszonjakoltay.com

Panelbeszélgetés

2023. június 3. 17.00-18.30

Vajon mit tehetünk lokálisan a vízhiány negatív hatásainak mérséklésére. A 2022-es év megmutatta, hogy globálisan is és országosan is egyre nagyobb kihívást jelent az aszály, mely szoros összefüggésben van a klímaváltozással.

Meghívott előadóink a témában:  

Részletek hamarosan.

duna-szarzsag-mti-krizsan-csaba.jpeg
Screenshot 2021-12-12 at 15.23.28.png

Fontos információk

bottom of page