top of page

2023. szeptember 22-24.

Malompiknik hétvége

Hoppá, eljött az idény utolsó piknik hétvégéje. Aki eddig nem volt, az mindenképpen írja be a naptárába és jöjjön. Aki már volt, azt nagy szeretettel várjuk vissza. Ahogy az elmúlt 4 alkalommal tettük, egy remek zenei, művészeti, kulturális egyveleget tettünk össze. Igyekszünk egy teljes spektrumot adni az elmúlt 6 hónap tapasztalataiból és élményeiből.

 

Szerencsénkre sikerült péntek estére leszerveznünk a nagyvázsonyi férfi kórust, avagy a Dalárdát. Mellé társítunk egy Strommer borkóstolót és szezonvégi bográcsos lecsózást.

 

Szombaton egy egész napos lemezpörgetéssel készülünk, így a családi kézműves foglalkozáshoz, a közös nagy kávézásokhoz és evésekhez szólni fog a nóta.

 

Szombaton a vacsora előtt egy beszélgetésé lesz a főszerep. A malom - ahol sajnos most nincsen víz - az ártéri gazdálkodás egy speciális, gasztronómiát is érintő kérdéskörének ad táptalajt. Az évad utolsó rezidenseinek, Illés Zsófiának és Guba Sanyinak projektje a csíkos káposztán keresztül igyekszik felhívni a figyelmet a vízjárta területek szerepére.

 

Este nem viccelünk, Szelevényi Ákos és Porteleki Áron free jazz duója teszi fel a pontot az egész évadon átívelő jazz-hangsúlyos zenei programsorozatra.

 

Vasárnap még lehet jönni kézműveskedni és merengeni a múlton, jelenen és jövőn. Nagyon hálásak vagyunk, hogy kis csapatunk lehetőséget kapott az EKF-től, melyben kipróbálhattuk és megálmodhattuk a Vázsonyi Malom jövőbeni lehetséges szerepét és funkcióit. Örülünk, hogy ennyien megtiszteltetek jelenlétetekkel az évad során és bízunk benne, hogy szeptemberben még egyszer találkozhatunk a malomnál.      

Screenshot 2023-08-31 at 15.40.07.png

Csíkos káposzta rezidencia

2023. szeptember 20-24. egész nap

Illés Zsófi és Guba Sanyi, ha nem is a teljes tiszai árteret, de néhány ikonikus állatfajon és gasztronómiai fogáson keresztül körbejárja és bemutatja az ártéri gazdálkodás kérdéskörét. 

Strommer borkóstoló

2023. szeptember 22. 17.00-21.00

Strommer Domonkosék a Pécselyi medence északi felének déli lejtőin termelik a szőlőt közel egy évtizede. Boraik hűen tükrözik a régió adottságait, a mai napra Domi hozza az Olaszrizlinget, a Sauvignon blanc-ot, a Kékfrankos rosét és a Cabernet Franc-ot.

Strommer
Porteleki-Áron-fotó-Nagy-Attila.jpeg

Szelevényi-Porteleki duó

2023. szeptember 23. 19.30

Szabadzenei koncert a malom évad utolsó estéjén.

Fotó: Nagy Attila

Családi kézműveskedés

2023. szeptember 23-24. 11.00 - 17.00


Minden, ami forog.
A malom melletti árnyas asztalnál szombaton és vasárnap családi alkotóprogrammal várja az érdeklődőket Dévai Zsófi iparművész - tanár. A színesen forgó papírjátékokat a vázsonyi malomkerék ihlette.

 

20230707_125318-EDIT.jpeg
bottom of page