top of page

Záró hétvége csíkos káposztával

Szeptemberben egy őszi időjárású hétvégével zárta a malom az idei EKF évadot. A bevált alaprecept maradt, miszerint a művészeti rezidenciaprogram alapra közös főzéseket, szakmai beszélgetést és élőzenei koncertet szerveztünk. Az időjárás végül megkegyelmezett a szombati napnak is, így szerencsére az áztató eső előtt fejezhettük be a szezont.Péntek este Strommer Domonkos tartott borbemutatót, aki Pécselyen gazdálkodik és készíti borait.Szerdától futott az Illés Zsófi és Guba Sanyi által jegyzett "Csíkos káposzta" rezidencia program. Az alkotók célja az, hogy az egykor ismert csíkhallal készült étel által bemutassák és felhívják a figyelmet az ártéri gazdálkodás jelenlegi helyzetére, valamint a Balatonban is jelen levő invazív, törpeharcsára. Szombat délután egy közel 1 órás előadásban az alkotók részleteiben is bemutatták a projekt hátterét valamint egy hamis csíkos káposztát (törpeharcsával készült) is készítettek.
A hétvége záró akkordja Szelevényi Ákos és Porteleki Áron szabadzenei koncertje volt, ami egy új helyszínen debütált, hiszen a malomtér aljában még eddig nem kísérletezünk koncerttel.

Köszönjük mégegyszer, hogy az elmúlt fél évben ellátogattatok a Vázsonyi Malomba és a VEB 2023 program anyagi támogatását a programok megvalósításához.


Fotó: Eördögh LolaComments


bottom of page